O nama

Srbijaautoput nudi kompletan asorteman usluga letnje i zimske službe za nesmetano odvijanje saobraćaja i osiguranje bezbednosti na autoputevima. Održavamo za Vas mrežu autoputeva od preko 340 km. Kosidbeni, zemljani i asfaltni radovi su neke od usluga koje se izvode u okviru očuvanja vrednosti građevinske supstance autoputa doprineseći Vašoj bezbednosti kao učesnika u saobraćaju.
Preko 5 putnih baza za održavanje autoputa i 6 pomoćnih punktova (koji se aktiviraju za potrebu zimske službe) stoje nam na raspolaganju u neposrednoj blizini autoputa, kako bi brzo odgovorila dnevnim zahtevima i zadacima.
Pored toga nudimo i usluge izgradnje i rekonstrukcije autoputeva i puteva na teritoriji Srbije.

Istorijat

Godine 1982. preduzeće Srbijaautoput osnovano je kao kompanija u javnom sektoru. Potpunom privatizacijom, April 2006, učinjen je pokušaj  da se značajnim investicijam preduzeće dovede na najsavremeniji tehnološki nivo u pogledu voznog parka, mašina i know-how ne samo u segmentu održavanja autoputeva.  Radnicima nekadašnjog javnog preduzeća sadašnje preduzeće nudi sigurna i moderna radna mesta. Ovde treba napomenuti da se jezgro zaposlenih povećalo posle privatizacije.  Ova okolnost proizvod je rasta ponuđenih usluga unutar i izvan sektora odršavanja autoputeva. Shodno tome, Srbijaautoput se prilagodilo zahtevima tržišta i stoji na raspolaganju pored pored javne uprave i preduzećima i institucijama slobodne ekonomije kao kompetentan partner.

Stručnost

Srbijaautoput ima iskustvo i stručnost za održavanje autoputeva. Za to je 24 časa na raspolaganju oko 470, najvećim delom dugogodišnjih, dobro obučenih i veoma motivisanih radnika. Temeljitost, pouzdanost i stručna znanja spadaju u naše glavne kompetencije.

Zimska služba

Zimaska služba, dostupna 24 časa! Zimska služba organizuje se u zavisnosti od situacije. Odluku o obimu i vrsti angažovanja zimske službe koja osigurava bezbedno odvijanje saobraćaja donose iskusni rukovodioci